• Գլխավոր
  • Մեր մասին
  • Հայկն ասաց
  • Հազարան բլբուլ
  • Սուս կարդանք
  • Լեզվանի
  • Ես եմ
  • Մարդը մարդ է
  • Արի ներշնչանքի
  • Ինչո՞ւ
Art365
  • Մեր մասին
  • Հայկն ասաց
  • Հազարան բլբուլ
  • Սուս կարդանք
  • Լեզվանի
  • Ես եմ
  • Մարդը մարդ է
  • Արի ներշնչանքի
  • Ինչո՞ւ
Ինչ էր սիրում ուտել Նաբոկովը [պատրաստման եղանակը՝ հենց գրողից]

Ինչ էր սիրում ուտել Նաբոկովը [պատրաստման եղանակը՝ հենց գրողից]

1972 թվականին գրված նամակներից մեկում Վլադիմիր Նաբոկովը մանրամասն նկարագրում է իր սիրելի ուտեստի՝ աջին հայացքից պարզ թվացող պատրաստման եղանակը՝ գեղարվեստական որոշակի հավելումներով:

 

«Ջուրը կաթսայի մեջ եռացրեք, երկու ձու (մեկ անձի համար) հանեք սառնարանից։ Պահեք դրանք ծորակից տաք ջրի տակ, որպեսզի պատրաստ լինեն այն ամենին, ինչ սպասում է իրենց: Ապա մեկը մյուսի հետևից դրեք թավայի մեջ և թողնել, որ անխռով սահեն (եռացող) ջրի մեջ։ Խորհրդակցեք ձեր ձեռքի ժամացույցի հետ: Կանգնեք նրանց կողքին՝ գդալը ձեռքներիդ և զգոն, որպեսզի դրանք (հակված լինելով գլորվել աջ ու ձախ) հանկարծ կբախվեն թավայի անիծյալ կողերին:

Այնուամենայնիվ, եթե ձուն ջրում ճաքի (որը գնալով ավելի ու ավելի է խելագարի պես փրփրում) և սկսի սպիտակ ամպ սփռել իր շուրջը, ապա հանեք այն գդալով անմիջապես և դեն նետեք: Վերցրեք մեկ ուրիշը և ավելի զգույշ եղեք:

200 վայրկյան, կամ, ասենք, 240 (հաշվի առնելով ընդհատումները) անցնելուց հետո սկսեք ձվերը դուրս հանել։ Տեղադրել դրանք (կլոր ծայրով ներքև) երկու ձվի բաժակների մեջ: Փոքր գդալով թակեք շրջանաձև և ծակեք կեղև - կափարիչը: Պատրաստեք մի քիչ աղով և կարագով պատված հաց (սպիտակ): Կերեք»:

 

Վ.Ն.

նոյեմբերի 18, 1972 թ.

shushan karapetyan

27.06.2022

Մարդը մարդ է

Load More

  • Գլխավոր
  • Մեր մասին
  • Հայկն ասաց
  • Հազարան բլբուլ
  • Սուս կարդանք
  • Լեզվանի
  • Ես եմ
  • Մարդը մարդ է
  • Արի ներշնչանքի
  • Ինչո՞ւ

Copyright © 2021 Art365. All rights reserved.